Ana içeriğe atla

2018 yılı ve sonrası girişli öğrencilerimizin dikkatine

 

   BU DUYURU SİLMEYİNİZ.

MÜDEK İÇİN GEREKLİ OLACAK.

 

Sevgili Öğrenciler,

 

Bildiğiniz üzere Bölümümüz MÜDEK sertifikasına sahiptir. Sertifikanın görseli için tıklayınız. Müdek akreditasyonu tüm kurumlara belirli süreler için verilmekte ve bu süre bölümümüz için Eylül 2022’ de sona ermektedir. Akreditasyonun kesintisiz devam etmesi için Bölümümüz başvurusunu yapmış ve gerekli olan tüm dosyaları hazırlamış ve MÜDEK Değerlendiricilerine iletmiştir.

 

MÜDEK’ in Bölüm olarak bizden ve dolayısı ile öğrencilerimiz olarak sizlerden beklediği, Makine Mühendisliği Programı Eğitimi için tanımlanmış olan 11 adet program çıktısının, siz öğrencilerimiz tarafından mezun oluncaya kadar tamamlanmış olmasıdır. 

 

Bölümümüz, 2018 girişli öğrencilerden itibaren, bu program çıktılarının sağlanıp sağlanmadığını, öğrenci bazlı  ve nicel olarak takip etmek amaçlı faaliyetlere başlamıştır.

 

Bir derse ait program çıktıları, ders koordinatörü tarafından belirlenip,  bu program çıktılarını sağlama oranınız, o dersteki sınavlar, yaptığınız ödevler vb. ile ilişkilendirilerek ölçülmekte ve değerlendirilmektedir. Detaylar Bologna sayfamızda da mevcuttur.   

 

Her dönem sonunda yapılan değerlendirmeler, bazı öğrencilerimizin gerek dersten aldığı düşük başarı puanından ötürü gerekse bazı dersleri henüz almamış olmasından ötürü, program çıktılarını sağlama oranın  %50’ nin altında olduğu görülmüştür.  Hedefimizi %50 veya üzeridir. Program çıktısını sağlama oranınızın %50’ nin altında veya üzerinde olması, mezuniyetiniz veya AGNO’ nuz üzerine etkili değildir. Ancak, MÜDEK’in hedefleri doğrultusunda, tüm öğrencilerimizin aşağıda vermiş olduğumuz 11 adet program çıktısını sağlayarak mezun olması beklenmektedir.

 

2018’ den itibaren öğrencilerimizin Program Çıktılarını sağlama sonuçlarınızı görmek için tıklayınız.

 

Ders kayıt haftasındaki ders seçimlerinizde, hem kendi ilgili alanınızla örtüşen hem de düşük olan program çıktısını yükseltebileceğiniz seçmeli dersleri seçmenize yardımcı olacak ders listesini ve bu derslerin program çıktıları görmek için tıklayınız. Ancak her seçmeli ders her dönem açılmamaktadır. Bu nedenle ders programınızı kontrol etmeyi unutmayınız. 2021/2022 Ders Programı için klayınız.

 

Konu ile ilgili sorularınız için danışmanlarınız ile irtibata geçebilirsiniz. Danışman listesi için tıklayınız.

 

Tüm öğrencilerimizin üniversitemizdeki, eğitim sürecinde kampüste ve kampüs dışında yaptığı her türlü çalışma, Ar-Ge çalışmaları, kulüp çalışmaları, sosyal çalışmalar çok değerlidir. Ancak, hepsinin nicel olarak ölçülmesi mümkün değildir.

 

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı olarak,  öğrencilerimizin olan sizlerin her zaman daha iyiye layık olduğunu ve sizlerin üniversitemizin parlayan Yıldız’ ları olduğunu biliyoruz. Bölümümüzün MÜDEK faaliyetleri doğrultusunda başlattığımız bu çalışmaya özen göstereceğinize inanıyoruz.

 

Sağlıklı ve Başarılı bir dönem olması dileği ile…

 

 

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI