Erasmus Öğrenci Hareketliliği Başvuruları hk.

Değerli öğrenciler,

Erasmus öğrenim hareketliliği puan listesi YTÜ Erasmus Ofisi web sayfasında yayınlanmıştır. Söz konusu duyuruda yerleştirme işlemine dair önemli bilgiler ve kurallar vurgulanmıştır.

Bu açıklamaları dikkatle okumanız gerekmektedir.

Erasmus hareketliliği yerleşim işlemine katılmak isteyen öğrenciler, “Makine Mühendisliği_Erasmus tercih formu” adlı Word dosyasını eksiksiz ve formda belirtildiği şekliyle doldurup imzalayarak formu pdf e dönüştürerek, 08.04.2022 Cuma günü Saat 22:00’a kadar googleclassroom’da oluşturulan sınıfa tercih formlarını göndermelilerdir.

Googleclassroom bağlantı adresi tercih formundadır. Formda da belirtildiği gibi bu tarihten sonra gönderilecek başvurular dikkate alınmayacak ve yerleşim işlemi yapılmayacaktır. Erasmus Ofisi web sayfasında da belirtildiği gibi “herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen ya da herhangi bir sebepten ötürü bölüm koordinatörü ile iletişime geçmeyen öğrenciler 2022-2023 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanamayacaklardır”.

Yerleştirme işlemi kesinlikle tekrarlanmayacaktırEk liste veya yedek liste uygulaması yoktur. Formunu göndermeyenler veya bir üniversiteye yerleştirilemeyenler 2022-2023 döneminde öğrenim hareketliliğinden faydalanamayacaktır.

Yerleştirme işlemi, başarı puanı en yüksek olan öğrenciden başlanarak yapılacaktır. Her öğrencinin 7 adet üniversite tercih hakkı bulunmaktadır. Öğrenciler, seçimlerini “2022_univ_selection_erasmus_tek sayfada” adlı pdf dosyasında belirtilen üniversiteler arasından yapmalıdır. Bu doküman haricinde kalan anlaşmaların süresi dolmuş ya da çeşitli sebeplerle uygulanmamaktadır. Seçimlerinden herhangi birine yerleştirilemeyen öğrenci, Erasmus hareketliliği sürecine katılamayacaktır.

Anlaşmalı Üniversite (Kontenjan) Listesi İçin Tıklayınız

Erasmus Komisyonu Güncel Görev Dağılımı İçin Tıklayınız